theresetysklind

Therese Tysklind

Middagstips – Halloumi tikka masala – VEGO

 

Du behöver (4 portioner):

  • 2 grovrivna morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 3 tsk garam masala
  • 3 msk tomatpuré
  • 400g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400g kokta svarta bönor
  • 2st halloumiostar
  • Ris

Gör så här:

  1. Stek den hackade löken tillsammans med de rivna morötterna och den finhackade vitlöken tills löken mjuknat.
  2. Börja steka halloumi i separat panna.
  3. Blanda i tomatpurén, garam masala och ingefära i lök och morotsblandningen och stek ytterligare några minuter under omrörning. Tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vatten och buljongtärningen. Låt såsen småkoka i ca 10 min. Mixa såsen. Blanda i avsköljda bönor och stekt halloumi.
  4. Servera med ris, naanbröd och pressa lite lime över.
  5. Ett bra recept på naanbröd hittar ni HÄR

Smaklig måltid!

/Therese Tysklind

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresetysklind

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats